28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Директорів шкіл в Житомирі тепер обиратимуть на конкурсах

  • 28 листопада, 2018 8:47
У Житомирі запрацювала нова схема призначення керівників загальноосвітніх закладів. Аби обійняти вакантну посаду кандидати мають змагатись у конкурсі, а найбільш гідного серед претендентів обиратиме комісія, – так прописано у наказі МОНу.

Претенденти на посаду складатимуть тести зі ста запитань та мають розв’язати ситуаційні задачі, інформує СК1.
 

«Якщо людина успішно складе ці етапи, то вона переходить до відеопрезентації. Кожен кандидат має презентувати на громаду, шляхом висвітлення на сайті міської ради і на сайті департаменту освіти свої презентації про перспективи роботи закладу. Хочемо мати можливість вибору найдостойнішого. Ми не хочемо, щоб прийшла одна людина, або взагалі ніхто не прийшов. І навіть якщо прийде одна людина – це не говорить, що її 100% приймуть на посаду керівника закладу», – розповіла заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.


У Житомирі першим навчальним закладом, де обиратимуть директора за новою схемою, став ліцей № 25. Заяви подали декілька кандидатів. В колективі очікують нового керівника та сподіваються, що у конкурсі буде неформальне змагання. 

«Це у нас нове. Тому я не знаю, як воно буде насправді. Чи воно буде дійсно змаганням. Але, якщо там буде усе правильно, то я вважаю, що це добре. Нехай перемагає сильніший, той, що уміє показати себе у нестандартних ситуаціях», – сказала вчитель біології ліцею №25 Наталія Тарасун.

28 листопада останній день подачі заяв на участь у конкурсі на посаду директора ліцею №25. Протягом двох тижнів комісія працюватиме з кандидатами, аби визначати переможця. Наступним навчальним житомирським закладом, де обиратимуть керівника, буде школа №7.
Поділитись

Новини по темі: