25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі презентували книгу - «Антологія українського націоналізму»

  • 13 березня, 2011 21:16
Вчора в Житомирському державному університеті імені Івана Франка була презентована книга - «Антологія українського націоналізму».

Як повідомили «Журналу Житомира», організаторами презентації першого тому збірника «Антологія українського націоналізму» виступили активісти Житомирської облорганізації ВО «Свобода», упорядником антології стали публіцист Віктор Рог та голова ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» Сергій Кузан.

Голова Житомирської облорганізації ВО «Свобода» Сидір Кізін під час презентації зазначив, що збірку можна вважати своєрідною хрестоматією українського націоналізму.

Він розповів, що до антології увійшли твори земляків житомирян Олега Ольжича та Миколи Сціборського. Також до збірки увійшли твори Миколи Міхновського і Дмитра Донцова.

Презентація пройшла у вигляді спілкування за круглим столом представників студентства, викладачів та членів ВО «Свобода» з упорядником антології Рогом.

«Сподіваємося, що за допомогою ВО «Свобода» книга знайде своїх шанувальників серед українців різного віку, не тільки філологів та істориків, а також пересічних громадян - справжніх патріотів, які турбуються про відродження нації», - зазначив Ріг.

За задумом, пропонований збірник є лише першою частиною двотомника, до другого тому повинні увійти матеріали конференцій ОУН та авторські публікації.


Поділитись

Новини по темі: