27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Сьогодні нас чекає найтемніша доба за останні 500 років - астрологи

  • 21 грудня, 2010 13:09
Сьогодні 21 грудня 2010 на Україну чекає найтемніші день і ніч за останні 456 років. У цей день нашарувалися відразу декілька астрономічних подій.

З 9.40 до 10.53 очікується повне затемнення місяця (але в Україні його не побачимо), при цьому буде повний місяць. А в ніч на 22 грудня відбудеться зимове сонцестояння, тобто ця ніч буде найтривалішою в році, а дні 21 та 22 грудня, відповідно, вони найкоротші. Подібний збіг спостерігалося тільки в 1554 році.

Але побоюватися вселенських катастроф не варто. Астрологи запевняють, що все пройде спокійно, якщо серйозно підготуватися.

Сучасні язичники теж відзначають унікальність сьогоднішнього дня.

У стародавніх слов'ян зимове сонцестояння було чимось на зразок Різдва - відзначали народження сонця і всього живого, їли кутю (солодку кашу), в ніч з 21 на 22 грудня (вона вважалася магічною) не спали і молилися стародавнім богам.

«Сонце - це чоловіче начало, а місяць - жіноче. У ці дні вони підживлюють один одного, - каже верховний волхв Відичного Православ'я Володимир Куровський».

За його словами, з 23 грудня, коли день почне додавати, можна у сонця - Божича - на світанку попросити бажане, приманити гроші, подивившись крізь купюру на сонці.

До речі, 21 грудня ще і вишикуються в одну чітку лінію Сонце, Місяць і Земля. «Але нічого надприродного не відбудеться», - сказав співробітник обсерваторії КНУ Всеволод Лозицький.
 
Поділитись

Новини по темі: