24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Мікс рятувальників та добровольців: на Житомирщині ветерани АТО допомагатимуть пожежним

  • 23 лютого, 2022 15:38
У Житомирській області ветерани АТО/ОСС приєднаються до підрозділів добровільної пожежної охорони для боротьби з надзвичайними ситуаціями та збереження цивільної безпеки. Про це повідомили в Житомирській обласній раді.

"У Головному управлінні ДСНС України у Житомирській області відбулась спільна нарада щодо співпраці рятувальників області, громадських організацій ветеранів АТО/ООС та Житомирської обласної ради ветеранів ГО "Всеукраїнська асоціація ветеранів війни та служби цивільного захисту". У ході наради відбулось підписання Меморандуму про співпрацю Головного управління ДСНС України у Житомирській області та ветеранів-добровольців АТО/ООС", – йдеться у повідомленні облради.

Головна мета меморандуму – співробітництво щодо залучення громадськості до членства у підрозділах добровільної пожежної охорони, які утворюються органами місцевого самоврядування та функціонують у територіальних громадах.

В облраді наголосили, що така співпраця вже показала свою ефективність під час ліквідації масштабних пожеж на Житомирщині в 2020 році.

"У рятувальників відповідальна місія – порятунок цивільного населення. Як і наші військові, у разі загрози вони завжди на передовій. Мікс рятувальників та добровольців є досить потужним. Ми чітко це усвідомили під час масштабних весняних пожеж у Житомирській області, що відбувалися у 2020 році. Наші ветерани - це люди, які готові не тільки будь-якої миті стати на захист своєї країни, а й допомогти у всякій загрозливій ситуації! Кінцева мета спільної роботи це врятовані життя та майно жителів Житомирщини. Ми не знаємо, що буде завтра, але паніка точно не наш помічник! Сильна армія, потужна територіальна оборона, добровольчі підрозділи! Ми захищені та готові до будь-якого розвитку подій. Наша сила у єдності та впевненості. Зберігаємо спокій та розвиваємо Житомирщину разом", - зазначив голова облради Володимир Федоренко.





Фото: облрада
Поділитись

Новини по темі: