18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Підприємство у Бердичеві «безкоштовно» споживало газ: за паливо платили інші споживачі

  • 5 листопада, 2021 8:35
Співробітники Служби безпеки України виявили у Бердичеві підприємство, яке здійснило несанкціоноване під’єднання до газопроводу і безкоштовно користувалось газом. За попередніми даними, зловмисники викрадали паливо для опалення адміністративної будівлі та виробничих складів. 
 

"Незаконне підключення до газової магістралі завод-виробник здійснив під виглядом проведення робіт із благоустрою території. Завдані державі збитки фахівці оцінюють у 47 млн грн. Крім того, такі дії могли призвести до виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Падіння тиску у газопроводі та аварійне блокування газопостачання як підприємства, так і осель мешканців мікрорайону, порушення герметичності й цілісності самої газової магістралі, ставило під загрозу стабільну діяльність критично важливої сфери життєзабезпечення і створювало передумови до аварійної ситуації з тяжкими наслідками", - повідомили в СБУ.


Зазначається, непромислові споживачі газу в райцентрі, окрім того, що наражалися на небезпеку, ще й сплачували за тепло для менеджменту підприємства, оскільки обсяги викраденого природного газу списували як "втрати" і включали до тарифу за транспортування природного газу.

За матеріалами СБУ розпочато розслідування за ч. 2 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктів) Кримінального кодексу України.

"Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх деталей справи, у тому числі вивчаються обставини незаконного підключення підприємства до газопроводу та уточнюються обсяги незаконно відібраного природного газу", - додали в спецслужбі.





Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: