20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Фабрика, що роками забруднювала житомирські річки, реконструювала очисні споруди

  • 25 жовтня, 2021 14:13
Керівництво Понінківської картонно-паперової фабрики завершило технічне переоснащення очисних споруд. Про це заявив перший заступник голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації Іван Туровський, передає liga.net.
 

"Сьогодні – надзвичайно важливий день у зв’язку з тим, що було запущено такі великі очисні споруди. Це була спільна гуртова робота, для того, щоб збудувати ці очисні споруди. Аби розв'язувати це питання, як бачите, минуло трохи більше року. Дійсно, обіцянка керівників Понінківської паперової фабрики, що вони збудують ці очисні споруди, – вони дотрималися слова і збудували", – заявив Іван Туровський.


Як розповів генеральний директор Понінківської картонно-паперової фабрики Руслан Сава, підприємство посилено працювало для того, щоб завершити реалізацію проєкту згідно графіку, а регіон був впевнений у своєму екологічному майбутньому.


 

"Сьогодні ми присутні на очисних спорудах Понінківської картонно-паперової фабрики. Окрім фабрики, тут також скидають стоки всі підприємства та жилий сектор селища Понінка. Ми пройшли довгий, але необхідний шлях для того, щоб ці очисні переоснастити. Власне фінансування, активна позиція небайдужих громадян, фахівців, які брали участь у першому етапі технічного переоснащення, – і, слава Богу, у нас все вийшло! Сподіваємось, що це допоможе покращити екологічну ситуацію в регіоні і все буде добре", – зазначив Руслан Сава.


Технічне переоснащення очисних споруд коштувало Понінківській картонно-паперовій фабриці 29 мільйонів гривень і зайняло більше року. 

Нагадаємо, річки Хомора і Случ кілька років рясно забруднюють підприємства. У 2016 році на Житомирщині в зв'язку з забрудненням річок оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру. Пізніше стало відомо, що в забрудненні річок винна Понінківська картонно-паперова фабрика в Хмельницькій області.
 

Сюжет Вікна-новини

Поділитись

Новини по темі: