29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Два заводи з виробництва кисню призупинили роботу: у житомирських лікарнях вже перебої з поставками

  • 23 жовтня, 2021 9:22
У лікарнях Житомира та області спостерігаються перебої з поставками кисню, який вкрай потрібний для хворих на коронавірусну інфекцію.

«Ситуація із киснем останні дні критична, наш постачальник немає технічної можливості постачати кисень, вони повідомляють, що у них обмежені ресурси і два дні вони кажуть, що кисню не буде», — повідомив телеканалу СК-1 завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Житомирської районної лікарні Артур Мельниченко.

Лікарі зізнаються, щодня працювати стає все важче, вони не розуміють, що їх чекає далі.
 

«Ми постійно в напрузі, бо немає гарантії, що той кисень буде завтра. Немає системності, немає постійності, а є перебої великі», — сказав головний лікар Житомирської районної лікарні Тарас Собко.

 


Зупинились заводи


Представник приватного підприємства, який постачає кисень у деякі медзаклади Житомира та області телефоном пояснює, така ситуація склалася через українські заводи, які зупинили виробництво на планові регламентні роботи.
 

«Ми не відмовляємося від своїх обов’язків, але ми працюємо на грані. Ми робимо усе можливе, лікарня була попереджена. На даний момент в мене на філіалі немає жодного кілограма кисню, зараз я нічого дати йому не можу», — розповів представник компанії, що постачає кисень Ігор Кучерук.


В облдержадміністрації керівникам медзакладів радять підшуковувати нових постачальників.

Нагадаємо, заступниця мера заявляла, що в лікарнях напружена ситуація з киснем. У пік навесні споживання кисню було в межах 600-700 літрів на добу, сьогодні ж навантаження зросло — півтори тонни на добу. 
Поділитись

Новини по темі: