28 березня, 2024
Ми в соцмережах

В лікарні на Житомирщині відкрили нове відділення, оснащене сучасним медичним обладнанням. ФОТО

  • 1 жовтня, 2021 15:55
У центральній міській лікарні Коростеня 1 жовтня відбулось урочисте відкриття відділення екстреної медичної допомоги. Загальна вартість реконструкцію склала понад 17 млн грн. Про це повідомила обласна рада.
 

"Згідно з проєктом у лікарні під відділення екстреної медичної допомоги провели відновлювальні роботи частини приміщень першого та підвального поверхів 2-поверхової будівлі. У проєкт включено ізолятор з окремим входом, пандуси, ґанки, внутрішнє оздоблення приміщень. Приймальне відділення поповнилось оглядовими, консультативними та процедурно-перев’язувальними кімнатами, приміщенням з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторією термінових аналізів", - пояснили в облраді.


Лікарня, яка обслуговує понад 80 тис. жителів області, тепер оснащена комп’ютерним томографом, реанімаційним та іншим медичним обладнанням. У приймальному відділенні встановлена ангіографічна система, яка була придбана для Коростенської лікарні ще у 2019 році.

"Наявність сучасного обладнання дала можливість значно розширити діапазон і якість послуг для місцевих жителів, а проведена реконструкція забезпечила необхідні умови для надання екстреної допомоги і комфортного перебування пацієнтів", - наголошують в облраді.

Повноцінний запуск відділення відбудеться після остаточного налаштування медобладнання та завершення навчання медичних працівників.

Загалом на Житомирщині відремонтовано приймальні відділення у семи опорних медичних закладах.















Фото: облрада
Поділитись

Новини по темі: