28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У лісах Житомирської області проклали понад 1,5 тис. км протипожежних смуг. ФОТО

  • 11 травня, 2021 9:31
У Житомирській області державні лісогосподарські підприємства відмежували лісові масиви від населених пунктів мінералізованими смугами – протипожежними бар'єрами. 

Як повідомляє "Суспільне", лісівники проклали понад 1,5 тисячі кілометрів мінеральних смуг навколо майже 400 населених пунктів. Крім того, ще 2 тисячі гектарів смуг влаштували держлісгоспи області безпосередньо в лісах.
 

"Трактором зі спеціальним плугом, котрий не лише розорює, а ще й притискає земляний пласт, та культиватором лісівники пройшли ділянки, де ліси прилягають до сіл, селищ та міст. В такий спосіб вони хочуть убезпечити поширення неконтрольованого вогню на зелені насадження, що трапляється, коли мешканці спалюють суху рослинність на присадибних ділянках", – розповіла Наталія Горай, спеціалістка зі зв'язків з громадськістю Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.




Вона додала, що особливо небезпечно у селах, де багато порожніх будинків і трав'яниста рослинність навкруги навесні та до кінця літа стає середовищем для поширення вогню. Є достатньо прикладів минулих років, коли в такий спосіб вигорали цілі вулиці, а в деяких областях України навіть гинули люди.

Роботи триватимуть і впродовж всього літа та осені – смуги поновлюватимуть, щоб не заростали рослинністю та не засипалися хвоєю.



Разом із тим, лісівники звертаються до мешканців та гостей області із проханням бути відповідальними та обережними з вогнем у лісі та поблизу нього, адже за нинішніх погодних умов це вкрай небезпечно.

За порушення правил пожежної безпеки у лісах передбачені покарання: накладення штрафу на громадян від 1530 до 4590 гривень і на посадових осіб – від 4590 до 15 300 гривень.

Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: