19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

З травня важкохворих доставлятимуть до житомирських лікарень на гелікоптері

  • 18 березня, 2021 11:48
Уряд України підтримав спільну ініціативу Міністерства внутрішніх справ і Міністерства охорони здоров’я щодо створення Єдиного аеромедичного простору, який передбачатиме запровадження системи аеромедичної евакуації та авіаційне транспортування анатомічних матеріалів реципієнтів. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Йдеться про абсолютно новий рівень надання екстреної медичної допомоги, за якого людина отримає лікарську допомогу або буде доставлена в медзаклад з будь-якого, навіть найвіддаленішого куточка країни. 

Друга складова цієї програми – підтримка вітчизняної трансплантології. Це та галузь медицини, де успіх критично залежить, зокрема, від швидкості доставлення реципієнта або органа до місця операції.

На першому етапі пілотного запровадження аеромедичної евакуації буде залучено нові сучасні гелікоптери Airbus H-145, які базуватимуться у містах Львів та Київ. Вже з 1 квітня запустять пілотний проєкт у Львівському регіоні.

"Це 7 областей: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька області", – інформує МВС.

З 1 травня систему аеромедичної евакуації запустять у Київському регіоні. Вона забезпечить допомогою Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ. Далі система аеромедичної евакуації охопить всю Україну.



Поділитись

Новини по темі: