19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область ще як мінімум на тиждень залишається в «червоній» зоні

  • 17 березня, 2021 8:56
Житомирська область через високий рівень захворюваності на коронавірус поки залишається в «червоній» зоні карантину – як мінімум ще на 7 днів.

Про це повідомляє Freshnews з посиланням на прессекретаря голови Житомирської ОДА Юрія Мельника.
 

«Рішення як про перехід в «червону» зону, так і про вихід з неї приймає державна комісія з питань ТЕБ ​​та НС на підставі даних щодо захворюваності на коронавірус і завантаженості ліжок в місцевих лікарнях. Нова зона починає діяти через 48 годин після прийняття рішення. На сьогодні ситуація в нашій області, як і раніше залишається нестабільною, а значить, говорити про послаблення карантину поки, на жаль, рано», – зазначив Юрій.


За його словами, як мінімум на найближчі 7 днів Житомирська область залишиться в «червоній» зоні карантину.
 

Наскільки завантажені лікарні в області?

 

«Завантаженість ліжок з киснем в деяких лікарнях області перевищує максимальні для «жовтої» зони 65%. Так, в Бердичеві завантаженість місць, забезпечених киснем, в лікарнях становить 85%. І це при тому, що частина «важких» пацієнтів була переведена в менш завантажені медустанови області. У Житомирі ситуація трохи краща – в Першій центральній міській лікарні зайнято 70% обладнаних киснем місць, у другій – 40%. Є місця і в Житомирській обласній лікарні імені Гербачевського», – розповів прессекретар голови Житомирської ОДА.


За словами Мельника, в Бердичеві ситуація особливо критична – до переведення частини пацієнтів в інші лікарні там було зайнято понад 90% місць, обладнаних киснем.
 

Що з транспортом?

 

«У Житомирі, Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському та Малині громадський транспорт працює, здійснюючи перевезення жителів, в тому числі працівників критичної інфраструктури. У всіх інших населених пунктах області керівництвом лікарень та інших підприємств самостійно організовано підвезення співробітників до місця роботи і назад», – повідомив Юрій Мельник.


Чи скасують «червону» зону?

 

«МОЗ щодня відстежує статистику щодо захворюваності в кожній області країни. Про можливі зміни і перехід регіону в нову зону епідеміологічної небезпеки нам повідомляють приблизно за 5 днів до засідання. На сьогодні таких повідомлень від МОЗ не надходило», – розповів Юрій.


В ОДА закликають всіх дотримуватися карантинних обмежень, не забувати вдягати маски, берегти себе і близьких.

Як повідомляв «Журнал Житомира», з 3 березня в Житомирі і на території всієї області ввели обмеження «червоної» зони карантину. Передбачалося, що посилений карантин діятиме в області до 17 березня. 

Рівні епідеміологічної небезпеки в Україні станом на 16 березня
Поділитись

Новини по темі: