30 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Поліція посилила заходи безпеки на Житомирщині і вивела додаткові патрулі

  • 22 липня, 2020 8:29
Національна поліція України після захоплення автобусу у Луцьку вирішила посилити заходи безпеки у дев’яти західних областях держави, зокрема і на Житомирщині.

"Задля забезпечення безпеки громадян керівництво Національної поліції України прийняло рішення про посилення заходів із забезпечення публічної безпеки та порядку на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей", – повідомляється на офіційній сторінці Нацполіції.

Правоохоронці пояснюють, що такі заходи здійснюються "з метою своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, а також для виконання завдань із запобігання терористичним проявам".
 

"Для цього у центральних частинах обласних центрів та в громадських місцях, де може перебувати значна кількість громадян вказаних регіонів, забезпечено несення служби поліцейськими нарядами. До їхнього складу також увійшли військовослужбовці Національної гвардії України", - говорять у Нацполіції.


Правоохоронці будуть патрулювати вулиці населених пунктів, території автостанцій і залізничних вокзалів. Окрім того, на в’їздах та виїздах з обласних центрів виставлять мобільні пости.

Під час посиленого патрулювання поліцейські будуть:
 
  • перевіряти документи у підозрілих осіб та проведити поверхневий огляд;
  • перевіряти з метою виявлення вибухових пристроїв тих транспортних засобів, які за зовнішніми ознаками не використовуються власниками тривалий час;
  • звертати особливу увагу на підозрілі речі та предмети (пакети, сумки, коробки, ящики), до яких можуть бути поміщені вибухонебезпечні матеріали та вибухові пристрої;
  • забезпечувати безпеку дорожнього руху на автошляхах.

Нагадаємо, 21 липня, в центрі Луцька озброєний чоловік з вибухівкою захопив автобус із заручниками. Згодом він погодився звільнити всіх заручників і здався.

У мережі оприлюднили кадри затримання террориста. На відеозаписі видно, що чоловік деякий час стояв поруч із захопленим автобусом, доки до нього не підійшли перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль, медпрацівник та співробітник спецслужби, які надягли на Кривоша кайданки. Коли затриманого відвели подалі від місця події, до автобусу під'їжджає БТР під вибухи шумової гранати і починається "штурм".
 
Поділитись

Новини по темі: