26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

ОДА вимагає відкрити кримінальне провадження за фактом будівництва амбулаторій на Житомирщині

  • 17 жовтня, 2019 9:48
16 жовтня голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко звернувся до правоохоронних структур через ймовірне розкрадання коштів під час будівництва 22 нових амбулаторій.

Як повідомляє Житомир лайф, мова йде про програму президента Петра Порошенка «Сільська медицина» у рамках якої на Житомирщині мали збудувати 22 амбулаторії з житлом для лікарів.

Втім, за словами заступниці голови Житомирської ОДА Наталії Остапченко, на середину жовтня 2019 року в Житомирській області не добудовано жодної амбулаторії, не зважаючи на те, що з державного та місцевого бюджетів витрачено на їх будівництво понад 100 мільйонів гривень

Також Віталій Бунечко повідомив, що під час реалізації усіх 22 приміщень амбулаторій, використовували типові проєкти, які розробили працівники ТОВ «Проспект-Проект» та продали облдержадміністрації. 

Але проблема, за словами голови ОДА, в тому, що під час розробки проєктів, проектанти не врахували прив’язку до місцевості. Тобто умови будівництва, якість грунту та інші моменти пов’язані з геодезією. Тож проектантам довелося знову вносити правки до документації і звісно не безкоштовно, а за бюджетні кошти. За це ТОВ «Проспект-Проект» заплатили понад 3 мільйони гривень, але до цього часу проектанти роботу так і не виконали, або принаймні не передали в облдержадміністрацію.

Проблема, на думку Бунечка виникла ще й через те, що Житомирська облдержадміністрація не може закінчити будівництво амбулаторій без проектно-кошторисної документації. Тож про продовження будівництва сільських амбулаторій говорити зарано.

Голова Житомирської ОДА звернувся до поліції, прокуратури та СБУ щодо згаданих фактів та вимагає відкрити кримінальне провадження.

Нагадаємо, Віталій Бунечко також звернувся до правоохоронців щодо нецільового використання коштів при обслуговуванні доріг області та можливих фактів розкрадання бюджетних коштів при реконструкції житомирського стадіону «Полісся».
Поділитись

Новини по темі: