16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області вибирають місто та ОТГ, де побудують індустріальні парки

  • 11 липня, 2019 15:19
На Житомирщині серед 12 громад обирають місто та ОТГ, де будуть створюватися індустріальні парки. Про це «Журналу Житомира» повідомили у Житомирській облдержадміністрації.

Представники Агенції регіонального розвитку Житомирської області разом з іноземним експертом по індустріальним паркам Стівеном Таппером, експертом проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Василем Федюком ознайомлюються із запропонованими ділянками та виставлять свої оцінки щодо можливості та доцільності створення на них індустріальних парків.

Вчора, 10 липня, експерти вже побували у Кочереві, Малині, Ушомирській та Новоборівській ОТГ, оглянули також вже створений індустріальний парк у Коростені, де будується меблева фабрика.

Також свої пропозиції надали Високівська ОТГ, Пулинська ОТГ, Брониківська ОТГ, Городницька ОТГ, Любарська ОТГ, Миропільська ОТГ, смт Гришківці Бердичівського району, м. Житомир.
 

«За підтримки програми “U-LEAD з Європою” та Ukrinvest, а також у рамках обласної програми розвитку мережі індустріальних парків на Житомирщині, ми зібрали пропозиції від громад щодо ділянок, де можуть розміщуватися індустріальні парки, і зараз технічно їх оцінюємо. За результатами оцінювання маємо відібрати одне місто обласного значення і одну ОТГ, на запропонованих ділянках яких можливо та доцільно створити індустріальні парки. З відібраними об’єктами ми звернемося до депутатів обласної ради, аби надати переможцям підтримку у реалізації таких важливих проектів», – зазначає директор Агенції регіонального розвитку Житомирської області Артем Сачук.


За його словами, інформація про усі ділянки, які пропонують громади і оглянуть експерти, буде доступна для потенційних інвесторів.
Поділитись

Новини по темі: