29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Українська і білоруська сторони обговорили проведення у Житомирі форуму регіонів. ФОТО

  • 26 квітня, 2019 8:47
Восени у Житомирі та області пройде Другий форум регіонів України та Білорусі, під час якої планують різноманітні заходи за участю керівництва двох країн.

Як повідомляє «Журналу Житомира» Житомирська ОДА, перше засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва, яка створена для організації проведення форуму, пройшов 25 квітня у Житомирі.

У засіданні брали участь Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України з питань європейської інтеграції Тарас Токарський, Перший заступник Міністра закордонних справ Республіки Білорусь Андрій Євдоченко, Надзвичайний і Поважний Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим та Надзвичайний і Поважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, заступник голови ОДА Ярослав Лагута та керівник апарату ОДА Олексій Шатило, а також делегації української та білоруської робочих груп.
 

«Нам дуже приємно бачити таку серйозну делегацію на Житомирщині, адже наша область завжди відкрита до міжрегіональному співробітництву. Крім цього, ми зацікавлені у зв’язках не тільки на рівні держав, а й областей та міст, договори між якими вже є. І безумовно ми б хотіли їх розширювати. Ми сподіваємось, що не тільки форум, який пройде цього року у Житомирі, а й сам процес підготовки дозволить сторонам зблизитись та націлитись на більш тісні зв’язки між регіонами країн. Тому бажаю усім плідної роботи», – зазначив Ярослав Лагута.


Надзвичайний і Поважний Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим долучився до привітань делегацій, а також привітав Україну із прийняттям Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».
 

«У процесі децентралізації вивільняється чимало енергії в областях України, а регіони Білорусі завжди готові підтримувати ініціативи до співробітництва. Ми залучили поки що 6 областей, які межують із Білоруссю. Але маємо подумати над тим, аби розширити представництво України у роботі групи. Адже наше основне завдання – зробити так, щоб в областях України та Білорусі жити стало краще», – підкреслив Ігор Кизим.


Під час засідання учасники обговорили загальну концепцію Другого форуму регіонів України та Білорусі, в рамках якого плануються заходи для підприємств та бізнес-кіл, ярмарки, виставки тощо.

Нагадаємо, провести в Житомирі Форум регіонів України та Республіки Білорусь запропонував Президент України Петро Порошенко під час першого Форуму в Гомелі.

























Поділитись

Новини по темі: