29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Ігор Гундич у Вишевицькій ОТГ: Люди мають бачити реальні проекти - результат децентралізації

  • 25 лютого, 2019 17:29
Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич продовжує проводити виїзні засідання Ради регіонального розвитку у громадах області. Адже переконаний, що саме жителі ОТГ мають визначати та затверджувати перспективні проекти на 2019-2021 роки.

Виїзне засідання Ради регіонального розвитку Ігор Гундич провів сьогодні, 25 лютого, у Вишевицькій ОТГ, що в Радомишльському районі.
Ця громада одна із перших 10 на Житомирщині, яка прийняла рішення про об'єднання. І вже жителі бачать реальні результати децентралізації, яку розпочав впроваджувати Президент Петро Порошенко.

«Дуже добре, що тут зібралися ті, хто прийняв рішення про створення ОТГ. Ви в числі перших 10 громад, хто об'єднався, і ви проявили свою громадянську позицію – зробили правильне рішення. Це дало фінансові можливості, які не мала громада до процесу децентралізації. Ми можемо багато малювати графіків, але того ніхто не зрозуміє. А люди мають бачити реальні проекти. Наприклад, у Вишевицькій ОТГ зробили дорогу, школу, дитсадок, амбулаторію і люди бачать результат. Децентралізація, дала новий поштовх для розвитку областей України. І саме Президент є ідеологом і натхненником реформи, хоч у 2014 році ніхто у неї вірив. Децентралізація дала громадам можливість розпоряджатися фінансами на місцях. І це правильно, адже тільки ми з вами можемо знати, яку дорогу потрібно ремонтувати, який садок чи школу утеплювати», – сказав Ігор Гундич. Керівник області підкреслив, що фінансова децентралізація дала можливість для втілення багатьох проектів.

Ігор Гундич показав жителям Вишевицької ОТГ ті «символи змін», які вже вдалось реалізувати в області; театр у Бердичеві, Центр вертебрології та реабілітації, відкриття інфарктного та інсультного центрів, реанімаційного відділення, оновленого пологового відділення у Перинатальному центрі, два відділення гемодіалізу, розпочали реконструкцію онкодиспансеру, утеплили 30 шкіл, закупили 54 автобуси, 810 комплектів для перших класів, 72 для кабінетів природничого напряму, придбали комп’ютерний томограф, МРТ, ангіограф та багато інших проектів.

Також за програмою "Сільська медицина", яка проходить під патронатом Президента, на Житомирщині вже розпочали будівництво 21 амбулаторії із житлом для лікарів, із службовими автомобілями та підключенням до телемедицини.

Після голосування жителі Вишевицької ОТГ разом із керівником області затвердили першочергові проекти на найближчі 3 роки:
· Ремонт доріг Федорівка-Вирва через Садки та Облітки-Вишевичі через Мірчу;
· Капітальний ремонт ДНЗ «Сонечко», с. Вишевичі;
· Будівництво амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом в с. Ірша;
· Кабінет фізики, біології для Вишевицького ліцею;
· Капітальний ремонт будинку культури с. Вишевичі.
 
 
 
 
 
Поділитись

Новини по темі: