29 березня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині у Семенівській ОТГ затвердили шлях розвитку на 2019-2021 роки

  • 19 лютого, 2019 11:52

Шлях розвитку громади та перспективні плани на 2019-2021 роки затвердили жителі Семенівської громади разом з головою ОДА Ігорем Гундичем. Серед основних напрямків діяльності – ремонт доріг, реконструкція вуличного освітлення та ремонт школи.

Семенівська ОТГ, як і Вчорайшенська та Червоненська громади, визначилися із перспективним планом розвитку на найближчі три роки під час виїзного засідання Ради регіонального розвитку 18 лютого, - повідомляє сайт Житомирської ОДА.

Завдяки ініційованій Президентом України реформі децентралізації Семенівська ОТГ з грудня 2017 року втілила в життя інфраструктурні та гуманітарні проекти, які покращують життя громади вже сьогодні.

Голова ОДА Ігор Гундич наголосив, що за ці три роки реальністю для жителів громади стануть нові «символи змін»: відремонтовані дороги, освітлення вулиць в селах та сучасний та якісний ремонт загальноосвітньої школи в Хажині.

«Про реформу децентралізації багато хто говорить, бо це той процес, який дав поштовх для розвитку усій країні. Сьогодні 70% населення нашої області проживають громадах, а 65% території області – ОТГ. Децентралізація дає змогу залучити інвестицій, а це нові робочі місця і податки. Також за 2 роки ви змогли додатково отримати інфраструктурну субвенцію від держави та залучити кошти Державного фонду регіонального розвитку. Школу у Красівці, яку ми збираємося утеплювати – це «символ змін» і символ того, що ви створили громаду. І таких «символів змін» буде багато. Вітаю вас із затвердженням перспективного плану», – сказав Ігор Гундич.

У 2019-2021 році в Семенівській ОТГ будуть реалізовувати такі проекти розвитку:

- ремонт доріг: Бердичів-Ружин-Городок – Іванківці через Семенівку, Андрушівка-Червоне-Закутинці, капітальний ремонт вул. Центральна, Корольова та пров. Корольова, вул. Ватутіна та вул. Шевченка в с. Великі Низгірці;

- капітальний внутрішній ремонт Хажинської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- реконструкція вуличного освітлення в с. Красівка, с. Терехове.

 

 

 

 

 

 

Поділитись

Новини по темі: