23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Ефект децентралізації: бюджет Станишівської ОТГ за 3 роки зріс у 5 разів

  • 14 лютого, 2019 17:55
У Житомирській області бюджет Станишівської об’єднаної територіальної громади після об’єднання зріс у 5 разів. Про це повідомив керівник ОТГ Юрій Матвійчук 13 лютого під час брифінгу щодо підтримки реформи децентралізації.

«Третій рік, як ми створили ОТГ. Щоб довести результативність реформи, багато цифр не потрібно. Зведений бюджет до об’єднання становив 20 млн грн. У 2018 – майже 96 млн грн. Звісно, основна частина – це субвенція та ПДФО. Але на сьогодні ми активно використовуємо інструменти співпраці з районною владою, бізнесом. Головне, щоб реформа не "звернулася", а продовжувала розвиватися», – наголосив Юрій Матвійчук.

За його словами, реформа дала можливість покращувати життя людей у всіх сферах.
 

«На сьогодні у Зарічанах і Станишівці на 90% завершується ремонт доріг, освітлення майже на 98% зроблене. На заклади освіти, культури та медицини йде 50-60% видатків. Якщо попередні сільські ради були пасивні, то зараз дуже активно йде навчання, побували багато хто за кордоном, аби переймати досвід. Все залежить від нас, керівників, як далі буде громада розвиватися. Люди хочуть, звісно, найкращого, тому на нас лежить велика відповідальність», – зазначив керівник ОТГ.


Нагадаємо, вже три роки Житомирщина є лідером у реформі децентралізації та очолює рейтинг областей. На сьогодні в області створені та функціонують 53 об’єднані територіальні громади, в яких проживає понад 845 тис. жителів. Це 70% від загальної чисельності населення Житомирщини. Площа охоплення ОТГ складає 66% території області.

Поділитись

Новини по темі: