29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Екологи б'ють на сполох: у Житомирській області знову забруднюють річку Хомора

  • 12 лютого, 2019 13:31
У Житомирській області жителі смт Першотравенськ Баранівського району звернулись до екологічної інспекції щодо забруднення річки Хомора. 

Як зазначає Державна екологічна інспекція Поліського округу, 12 лютого державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища виїхали на місце та факт забруднення річки підтвердили. 

"В смт Першотравенськ біля мосту по руслу річки Хомора зафіксовано невідому речовину сірого кольору, а також відчувається неприємний запах. На даний час працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано 5 проб поверхневих вод", - зазначають екологи.

Вищезазначені проби будуть досліджені протягом 5 робочих днів, про результати екологічна інспекція обіцяє повідомити додатково.

Нагадаємо, на території Баранівського району в 2016 році вже було подібна подія, тоді в зв'язку з забрудненням річок оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру. Пізніше стало відомо, що в забрудненні річок винен Понінківський картонно-паперовий комбінат в Хмельницькій області. У 2017 році ситуація з забрудненням повторилася. У липні 2018 року було оголошено, що Понінківська картонно-паперова фабрика проведе реконструкцію очисних споруд.
Поділитись

Новини по темі: