26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Питання перейменування Новоград-Волинського винесуть на референдум у 2020 році

  • 2 листопада, 2018 9:45
Новоград-Волинський поки що збереже свою назву, а рішення про повернення історичного топоніму прийматимуть жителі на місцевих виборах у 2020 році.

Так вирішили депутати міської ради на пленарному засіданні 1 листопада, повідомляє сайт Новоград City.

"Питання досить неоднозначне і отримало значний резонанс у місті. Воно й сьогодні є спірним і дискусійним. Міська рада не має повноважень змінювати назву, а може лише звернутися до Верховної ради з таким проханням. Сесія має виважено поставитись до цього і прийняти рішення, яке задовольнить і депутатів, і усіх городян", - сказав секретар Новоград-ВолинськоїІ міської ради Василь Остапчук.

Ініціатор перейменування і член робочої групи з повернення Новограду-Волинському його історичної назви Звягель зазначив, що на перейменування міста не витратять значну кількість грошей.
 

"Спілкуючись з багатьма жителями нашого міста, я намагався знайти відповіді на ті системні питання, які найчастіше задавали мені люди. Скільки будуть коштувати для міста і кожного громадянина заміна документів, печаток і штампів у випадку перейменування? Так от, у нас сьогодні створюють об'єднану територіальну громаду. Це будуть фактично ті самі витрати, які пов'язані зі створенням ОТГ. Це незначні кошти, зовсім невелика сума. В звичайний паспорт ставиться безкоштовний штамп, а в біометричному таких відомостей немає", - розповів Олександр Кармазін.


У підсумку 23 депутати міськради підтримали остаточну пропозицію зняти з розгляду сесії питання перейменування міста та створити комісію міської ради стосовно питання повернення Новограду-Волинському історичної назви Звягель. Створеній комісії доручили розробити і внести на чергову сесію порядок проведення "місцевого референдуму"- опитування і провести цей "референдум" на чергових місцевих виборах.
Поділитись

Новини по темі: