18 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Вертеп різдвяної України, котокозак та дідух: житомирянка Марта Грицанюк в одному малюнку поєднала найсакральніші традиції

Вертеп різдвяної України, котокозак та дідух: житомирянка Марта Грицанюк в одному малюнку поєднала найсакральніші традиції

  • Фото: Facebook
  • 15 січня, 2023 14:30

9-річна художниця з Житомира Марта Грицанюк в одному малюнку зібрала усі атрибути українського вертепу. Над новою роботою “Різдвяна Українка” дівчинка трудилась з 25 грудня.

Презентувала малюнок мама художниці Ірина Ковальчук на своїй сторінці в Facebook.

“Марта закінчила Різдвяну Українку. Сьогодні. Далеко за північ. Це була непроста робота, яка почала створюватись ще з 25 грудня. Багато часу зайняло вивчення Мартою різдвяних атрибутів”, - написала Ірина Ковальчук.

Робота дійсно кропітка, адже тут зібрано багато елементів та персонажів. Відтак, на малюнку Марта зобразила свою головну героїню - відважну Українку, яка несе Різдвяну Зірку, створила вертеп з котиків і додала нового котокозака.

Мама дівчинки розповіла, що для зображення дідуха та павуків, ходили в Житомирський обласний краєзнавчий музей, а ще слухали «Щедрика», смакували кутю та гуглили трисвічники.

“Про водіння кози ми знаємо - Мартуся готується разом з друзями з Пластовий молодіжний центр Житомирської міської ради до вертепу - там є всі ключові герої”, - додала мама Марти.

Нагадаємо, що дівчинка малює яскраві картини з рішучою українкою і котами-супергероями, які допомагають потонути російському кораблю, пакують допомогу у волонтерському штабі або зупиняють ворожі танки.

У художниці з’явилося чимало шанувальників, які залюбки купують її картини, а дівчинка донатить на ЗСУ.

Поділитись

Новини по темі: