26 червня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • В Україні випустять євро із зображенням Софійського Собору та номіналом «0 євро»

В Україні випустять євро із зображенням Софійського Собору та номіналом «0 євро»

  • Фото: Національний заповідник
  • 9 червня, 2024 16:29

Сувенірну банкноту з нульовим номіналом із зображенням на основній частині Софійського собору готує до друку Національний заповідник "Софія Київська". 

Сувенірна банкнота матиме зовні вигляд і розмір звичайних євро та буде виготовлена в основному за тією ж технологією, що й оригінальні гроші Європейського Союзу. Зокрема, автори сувенірної банкноти мають намір під час її виготовлення застосувати відповідні водяні знаки, мікродрук, голограми та інші елементи, характерні для звичайних банкнот.

Купюри будуть реалізовувати для підтримки проєкту з популяризації культурних і історичних пам'яток. Раніше заповідник вже випускав схожі сувенірні гроші, наприклад, у січні вийшла у світ купюра з зображенням київських "Золотих воріт". Ці сувенірні гроші були схожі на 500-єврову та 20-єврову банкноти.

У продаж купюри запустять 10 червня 2024 року. Їх можна буде придбати в сувенірній крамничці на вході під дзвіницею Національного заповідника «Софія Київська» або замовити онлайн за посиланням. Ціна — 300 грн.

Поділитись

Новини по темі: