4 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Унікальні місця неподалік Житомира, які варто відвідати на вихідних

Унікальні місця неподалік Житомира, які варто відвідати на вихідних

  • Фото: Ігор Щербаков, колаж ЖЖ
  • 2 січня, 2023 12:00

Велика кількість житомирян відмовилась від гучного святкування Нового року та надала перевагу затишному родинному колу і прогулянкам за містом. В годині їзди від Житомира знаходиться багато мальовничих місць, які варто відвідати кожному мешканцю міста та його гостям.

 

Замок Радомисль

 

Це унікальний обʼєкт, який розташований за 100 км від Києва. У 1612 році монахи Києво-Печерської Лаври створили там першу в Центральній Україні паперову фабрику. У 1902 році будівлю реконструювали за допомогою червоної цегли, що надало їй ще більшої вишуканості. Після цього обʼєкт служив місцевим мешканцям за млин. Остання партія борошна ним була створена у 1989 році, після чого будівля зазнавала поступового руйнування та перетворювалась на смітник. Лише у 2007 році відома лікарка та меценатка Ольга Богомолець повернула життя старовинному замку, створивши історико-культурний комплекс із єдиним у світі музеєм української домашньої ікони. Територія замку оточена ландшафтним парком із рідкісними рослинами. Там водяться видри, норки, бобри, лелеки.

Автор: Life is travel

 

Парк у Коростені

 

Парк імені Островського прекрасний у будь-яку пору року. Саме тут восени проходить відомий фестиваль дерунів. Пішохідний міст через річку Уж, величні статуї княгині Ольги та Мала, мережа доріжок для прогулянок — все це приваблює туристів.

Автор: ФотоТерра

 

Коростишівський каньйон

 

Коростишівський каньйон є однією з найпопулярніших місцин Житомирської області. Взимку тут навіть краще, оскільки немає такої кількості людей та шуму. Мальовничі скелясті береги, що оточені сосновим лісом, спів птахів та свіже повітря допоможуть відновитись перед тяжким робочим тижнем.

Автор: Ігор Щербаков

 

Дениші

 

На території цього маленького села знаходиться величезна кількість цікавих місць, які варто відвідати на вихідних — руїни садиби Терещенків, скелі, столітні дуби, монастир у мальовничому Тригірʼї.

Автор: Ігор Щербаков

 

Автор: IGotoWorld

Автор: Ігор Щербаков

 

Бердичівський замок босих кармелітів

 

Бердичів — це старовинне місто, в якому знаходиться чимало цікавих архітектурних обʼєктів, проте найпривабливішим є саме монастир босих кармелітів, котрий був заснований аж у 1642 році. Величний замок пережив велику кількість війн та продовжує чарувати містян і гостей міста своєю красою.

Автор: Максим Мельников

 

Турчинівка

 

Це маленьке село, котре відоме палацом тих самих цукрових магнатів Терещенків. Поруч із палацом розташовані ставок та парк, що додає місцю особливої атмосфери. Всередині маєток прикрашений унікальними фресками. Наразі будівля потребує реконструкції.

Автор: Юрій Буряк

 

Камʼяне село

 

Місцина являє собою такий собі житомирський Стоунхендж. Їхати до нього доведеться дещо довше за годину, проте поїздка того варта. Досі невідоме походження геологічного заказника, що має вигляд розсипу величезних камʼяних брил посеред лісу. Існує теорія, що вони були принесені туди льодовиком. Ким би не було створене Камʼяне село, а воно вражає казковою атмосферою.

Автор: news.dks.com.ua

Найближчим часом погода тішитиме житомирян комфортом, отож є чудова нагода погуляти на свіжому повітрі та насолодитись красою рідного краю.

Поділитись

Новини по темі: