3 травня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі вчитель облаштував музей в шкільному укритті

  • Фото: Олег Земнухов
  • 31 серпня, 2022 16:00

Біодизайнер й вчитель трудових технологій Олег Земнухов облаштував в одному з укриттів Житомира музей. Там зібрані давні знаряддя праці.

«Я веду уроки ремонту та виробництва взуття для дітей з особливими потребами. Наша школа розміщена в історичній будівлі… У підвалі закладу є приміщення, де довелося оббивати всю штукатурку через грибок, аби його видалити та реанімувати стіни. Під тим шаром я виявив гарно збережену цеглу і одразу прийшла думка, що туди напрошується якийсь експонат», - розповів Земнухов в коментарі Укрінформу.

За його словами, із домашньої колекції він приніс у школу старовинні знаряддя праці. Коли в умовах війни виникла потреба облаштувати укриття, Земнухов вирішив створити укриття-музей. 

Його колекцію поповнили також експонати, що були в навчальному закладі.

«Під час повітряної тривоги діти переходитимуть в музей та розглядатимуть його експонати. Окремий акцент я зробив на екологічному напрямку. Наші предки використовували природозберігаючі технології, прилади, які не потребували електроенергії... Це демонструють прядки та ручні швейні машинки. Паралельно буде можливість прослідкувати еволюцію технологій», - додав учитель.

Земнухов підкреслив, що зібраним у музеї знаряддям праці та інструментам 100 та більше років. Колекцію він планує доповнити давніми світлинами із зображеннями людей, які користуються такими знаряддями праці.

Поділитись

Новини по темі: