8 травня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі представили «Великодні звичаї українців»

  • Фото: Дмитро Савченко
  • 16 квітня, 2023 10:03

Напередодні свята в Житомирі для дітей та молоді розповідали про обрядовість та традиції Великодня. Ангеліна Нестерова та фолькльорний ансамбль "Джерельце" провели великодні дитячі ігри та забави для молоді. 

Про це інформує міський культурно-спортивний центр ЖМР.

Захід під назвою «Великодні звичаї українців» розповідав про обрядовість та великодні розваги для молоді. 

"Разом з дітьми вивчили та поспівали пісень, навчилися закликати весну, дарувати великодні подарунки, як це робили наші давні родичі", - розповіли організатори.

Кожна дитина на майстер класах, які провели педагоги центру, створила великодній декор: Великодні кошики, креативні вітальні листівки та багато іншого.

"В кожній пісні шана та повага до рідної Землі, до людини - один до одного. Важка праця, але з піснею, в якій стільки сенсу, набагато легше! А великодні ігри прийшлися до смаку нашим діткам, з великим задоволенням грали в ігри, поклавши свої смартфони. Великодні забави для молоді - мами разом з дітками грали в ігри, водили коловоди, проходили через небесні ворота, танцювали кривий танець. Зразковий ансамбль народного танцю «Колорит» доповнив захід українським таночком", - повідомили в центрі.

Організатори впевнені, що в українських традиціях і звичаях закладена мудрість і настанова щодо життя; у них світовідчуття і світосприйняття нашого народу. Саме тому знати свою історію, свої традиції - це про національну ідентичність, яку не можна втрачати, де б ми не були.

Фото Dima Savchenko

Поділитись

Новини по темі: