14 грудня в житомирському Gnatyuk Art Center представники Попільнянської, Андрушівської, Тетерівської та Гришковецької громад області презентували обрядові українські страви на різдвяну гостину.
Про це йдеться в сюжеті Суспільне Житомир.
Організаторка заходу "Різдвяна гостина" Тетяна Пелех розповіла, що вони хотіли влаштувати подію не лише з презентацією страв, а й з безпосереднім живим спілкуванням.
"Ми хотіли зробити так, щоб це була не зорганізована подія, а жива, – щоб люди могли спілкуватися, радіти життю в наш складний час. І при цьому ми маємо бути сильними, підготовленими, обізнаними. І для того ми проводимо такі заходи", – каже Тетяна Пелех.
Вихватні, підпалки, калатуша, мурза, балабушки, крупки, тушанина, білий борщ – усі ці обрядові українські страви презентували у Різдвяній Гостині представниці з Попільнянської, Андрушівської, Тетерівської, Гришковецької громад Житомирщини.