19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Майбутні кравчині з Житомира стали фіналістками Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу

Майбутні кравчині з Житомира стали фіналістками Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу

  • Фото: Державний навчальний заклад "Центр сфери обслуговування м. Житомира"
  • 3 липня, 2022 12:34

Учениці Центру сфери обслуговування міста Житомира, що проходять навчанням за фахом «Швачка. Кравець. Закрійник», дійшли до фіналу 30 Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «Барви Поділля 2022».

Про це повідомляє сам навчальний заклад – Центр сфери обслуговування м. Житомира.

Цьогоріч конкурс проходив у режимі онлайн, проте здобутки наших землячок не стали від цього меншими. Кравчиням довелось пройти чотири етапи конкурсу «Барви Поділля 2022», які складались з: конкурсу колекцій одягу, ансамблю одягу, ескізів одягу та віртуального одягу. Молоді кравчині презентували дві колекції одягу: «Квітуча блакить» та «Індіго Лакшері», вразивши всіх учасників та суддів.

«Саме колекція «Квітуча блакить» і привела учасниць до фіналу. Для її створення дівчата використали раритетну лляну тканину, що ще колись була виготовлена житомирським льонокомбінатом. Її майстрині поєднали із льоном-сіткою, що виглядає дуже гармонічно. Керівником процесу була майстриня виробничого навчання Ірина Кушнірук. Розписом тканини зайнялись майбутні живописці під керівництвом майстрині народної творчості Алли Волошиної. Для цього вони використали техніку «Поліський розпис»», – розповідає старша майстриня закладу Зінаїда Домарацька.

Колекція «Індіго Лакшері» представляє собою шість костюмів, які поєднують дві тканини – пальтову та платтяну різної фактури. Яскраві елементи та асиметрія створюють унікальний та неймовірно стильний вигляд.

Загалом, колектив задоволений результатом своєї роботи та участю у конкурсі. Колекції майстринь будуть представлені на міських заходах.

Поділитись

Новини по темі: