2 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Ліцеїстка з Житомира втілює власний арт-проєкт та збирає гроші для ЗСУ

Ліцеїстка з Житомира втілює власний арт-проєкт та збирає гроші для ЗСУ

  • Фото: Надане Вікторією Башинською Суспільному
  • 2 червня, 2024 13:24

Десятикласниця наукового ліцею Житомирської політехніки Вікторія Башинська організувала власний арт-проєкт "Творча вежа". Дівчина упродовж місяця влаштовуватиме арт-майстер-класи із розпису шоперів, картин та гільз, а також із виготовлення декоративних свічок. Деякі із цих речей продаватимуть на аукціоні, а виручені гроші передадуть на ЗСУ.

ФОТО: Ліцеїстка із Житомира Вікторія Башинська започаткувала грантовий проєкт — для арт-терапії та для збору грошей на допомогу ЗСУ. Фото зі сторінки Facebook Вікторії Башинської

Вікторія Башинська розповіла Суспільному, що навчається у науковому ліцеї за техніко-технологічним напрямком і паралельно займається образотворчим мистецтвом. Створення креативних речей за допомогою фарб, пензлика та олівців вважає для себе способом відволіктися від сумних думок, навіяних подіями останнього часу. А також упевнена, що цим арт-рецептом ментального оздоровлення вона може поділитися із усіма охочими. Тож, вирішила спробувати у Житомирі започаткувати проєкт "Творча вежа".

ФОТО: Афіша проєкту, зі сторінки Facebook Вікторії Башинської

Я написала проєкт, спрямований на людей, віком від 14 і більше років, які готові через творчі активності віднайти власну внутрішню гармонію у сучасних умовах. Подала його на грант для обдарованої молоді, який оголосили в управлінні сім’ї, молоді та спорту Житомирської міськради, і виграла. Отримала 10 тисяч гривень. За ці гроші закупила все потрібне для арт-майстер-класів: акрилові фарби, сировину для шоперів, віск для виготовлення декоративних свічок та інше. І наразі повністю готова до арт-майстер-класів для всіх охочих, які будуть безоплатними", — сказала Вікторія Башинська.

Проєкт ліцеїстки Вікторії Башинської у Житомирі стартував 1 червня. Під час першого арт-майстер-класу у водонапірній вежі його учасники створювали шопери.

ФОТО: надане Суспільному Житомир Вікторією Башинською

Творчі зустрічі із житомирянами у водонапірній вежі в рамках проєкту ліцеїстки-художниці відбуватимуться щосуботи із 13:00 до 15:00 упродовж червня. Окрім розписування еко-торбинок, їх організаторка підготувала майстер-класи із створення картинної афірмації (короткі тези/фрази, забарвлені в позитивний настрій), а також виготовлення декоративних свічок та розписування військових гільз.

Поділитись

Новини по темі: