4 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Леся Українка з джавеліном: на Житомирщині з'явився патріотичний мурал

Леся Українка з джавеліном: на Житомирщині з'явився патріотичний мурал

  • Фото: Павло Гусєв
  • 6 червня, 2023 20:12

В Іршанській територіальній громаді на вулиці Лесі Українки замість замурованого вікна з'явився мурал художника з Житомирщини Павла Гусєва. 

Фото появи нової роботи під очевидною назвою "Леся Українка з джавеліном" розміром півтора на два метри опублікував 6 червня автор муралу. У коментарі для Журналу Житомира Павло Гусєв розповів, що задум був ще минулого року, а ескіз коригував та затверджував знайомий військовий, який зараз на фронті.

"Ще минулого року знайомий, який зараз захищає Україну на фронті, запропонував мені щось зобразити. Звісно ж, на актуальну патріотично-військову тематику або українську символіку чи пейзаж. Та поки навесні підготували стіну (заштукатурили й поґрунтувати) – прийшла геніально проста ідея: це ж вулиця Лесі Українки, тому сюжет вирішився сам собою! Друг захотів зобразити Лесю Українку на фоні Прапора. Я зробив ескіз, йому сподобалось, але потім він вирішив додати "жорсткості" – щоб постать Лесі тримала джавелін, а також, щоб було зображення Тризуба. Тому створив ще один відповідний ескіз аквареллю на папері форматом А-4, з якого й втілював роботу в масштабі", - розповів художник.

Фото: зі сторінки Павла Гусєва в Facebook

На створення муралу автору виставчило п'ять вечорів.

"Процес доволі складний, тривалий, але цікавий. Відрізняється зі звичною роботою з полотном (картиною), та й розміри чималі (постать персонажу – в середній зріст людини). Тому на втілення задуму: від виконання лінійного малюнка олівцем, з перенесенням усіх пропорцій (співвідношень) з аркуша паперу на стіну – до його масштабного написання фарбами витратив 5 днів (а якщо точніше – вечорів: з 17:00 до 20:00 години). Мурал виконаний акриловими фарбами для зовнішніх робіт в ємностях 400 та 500 мілілірів", - відповідає Павло Гусєв.

Готова робота уже привабила фотографуватись місцевих та пересічних.

Про якусь особливу презентацію художник не розмірковує, каже, жартуючи, що для цього треба ще кілька муралів створити.

Фото: зі сторінки Павла Гусєва в Facebook

Поділитись

Новини по темі: