4 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Кмитівський музей зібрав унікальну колекцію графіки найвідоміших митців Литви та Естонії

Кмитівський музей зібрав унікальну колекцію графіки найвідоміших митців Литви та Естонії

  • Фото: Кмитівський музей
  • 4 березня, 2023 14:43

У Кмитівському музеї відкрились одразу дві експозиції творів естонських та литовських художників-графіків другої половини хх ст. Фонд музею вперше представив загалу твори найвідоміших митців країн Балтії.

Про це йдеться на сторінці Facebook Кмитівського музею образотворчого мистецтва ім. Буханчука.

Представлені на виставці естампи навіяні фольклорними мотивами, створені з реалей життя естонського народу, а також народжені художниками геніями із голови. Графіка завжди таїна, кропітке диво, чарівний світ ліній та штрихів. Естонські графіки блискуче володіли цим ремеслом. Вони досягли успіхів в широкому спектрі технік: офорт, акватинта, мецо-тинто, суха голка, літографія, кольорова ліногравюра, ксилографія, м'який лак, - йдеться в анонсі

Твори найвідоміших естонських митців Уласа Пеетера, Віве Толлі, Алекса Кютта, Еельми Херальда, Евальда Окаса входять до музейної колекції.

Також у залах Кмитівського музею відкрилась виставка, яка дає можливість ознайомитися з роботами провідних литовських митців 20 ст, творчість яких завжди була різносторонньою, вільною у виборі тем та їх відображенні.

Литовське мистецтво в колекції музею представлене переважно графічними творами, - зазначають в музеї.

Поціновувачі графіки зможуть побачити експозиції до 19 березня.

Нагадаємо, що з 1 березня музеї Житомирщини почали приймати відвідувачів. Відтак Житомирський краєзнавчий музей відновлює роботу та готовий приймати екскурсантів,  атакож Житомирський музей космонавтики відкрився після тривалої перерви.

Поділитись

Новини по темі: