19 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Дитячий хор «GLORIA» з Житомира здобув три золоті медалі на міжнародному конкурсі

Дитячий хор «GLORIA» з Житомира здобув три золоті медалі на міжнародному конкурсі

  • Фото: надала керівник хору Наталія Клименко
  • 30 травня, 2024 11:28

Дитячий хор GLORIA з Житомира здобув три золоті медалі на міжнародному конкурсі у Польщі.

"Пишаємося ще однією перемогою та щиро радіємо успіхам талановитого  зразкового дитячого хору ''GLORIA'' під керівництвом Заслуженої артистки України Наталії Клименко, який діє при музичній школі №1 ім. Б.М. Лятошинського Житомирської міськради. Цього разу наш хор взяв участь та блискуче виступив на 20 ювілейному Міжнародному фестивалі хорового співу MUNDUS CANTAT SOPOT 2024, який традиційно проходив 20-26 травня у місті Сопот (Республіка Польща)", - поділились батьки учасників хору.

Відзначають, що попри воєнний стан у нашій країні та постійні повітряні тривоги, керівник хору зуміла підготувати дитячий колектив до міжнародного конкурсу високого рівня. Натхненні майстром хорового співу, діти зворушливо виступили на професійній сцені та розкрили глибинну душу української пісні.  

Фото надала  керівник хору Наталія Клименко

Це не перший тріумфальний виступ житомирського колективу на польському музичному конкурсі. Раніше, під час участі у ювілейному 10-річному фестивалі, за майстерне виконання співу хор також здобув високі нагороди.

Цьогоріч були запрошені колективи - переможці номінацій за попередні роки проведення фестивалю. Під час конкурсу наші юні учасники змагалися з 16 хоровими колективами різних країн: Литви, Польщі, Чеської Республіки та України. 

Діти виконали 15 творів видатних композиторів – Миколи Лисенка ''Молитва за Україну'', Сергія Железняка ''Диптих'', Дмитра Туптала ''Мати милосерда, ти єси оградо'', Ірини Сивохіної ''Ой у лісі на горісі'', Miklos Kocsa'r ''Salve Regina'', Миколи Леонтовича ''Щедрик'', М.Raczynski ''Ave Virgo gloriosa''.

Професійне журі з Німеччини, Південної Кореї та Польщі високо оцінило виступ житомирян і цього разу. 

Хор ''GLORIA'' здобув три золоті медалі у всіх номінаціях та спеціальний приз за найкраще виконання твору сучасного польського композитора. 

Фото надала  керівник хору Наталія Клименко

Поділитись

Новини по темі: