28 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Десантник 95 бригади представив свої вірші на міжнародних літературних читаннях

Десантник 95 бригади представив свої вірші на міжнародних літературних читаннях

  • Фото: 95-а окрема десантно-штурмова Поліська бригада
  • 21 червня, 2024 9:42

На міжнародних літературних читаннях ЕК Slam Poetry 2023, що в місті Антверпен (Бельгія) Україну представляв десантник 95 бригади ДШВ Ігор Мітров. Участь у вечорі взяли тридцять поетів і поеток з різних європейських країн.

Про це 21 червня повідомила Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

«Літературний хист передбачає, що письменник не просто комбінує слова в речення, а володіє мовою на найвищих рівнях, щоб посилати винятково правильні меседжі для своєї аудиторії. Треба вміти говорити. Треба вчитися», - говорить поет, який вже два роки захищає країну на найгарячіших ділянках фронту.

Десантник – автор книг “Голландський кут” (2019) і “Голос України” (2021), активний учасник українського літературного руху.

«Більше писав, коли були найактивніші бойові дії, бо тоді розумів, що якщо зараз не запишу, потім — точно не зможу. Так і виходило, що постійно щось писав, - згадує Ігор. - В моїх віршах зараз переважає війна, бо як можна писати про щось інше. Війна в країні, війна в поезії, війна в мені!».

Участь українських митців у заходах такого рівня є складовою культурної дипломатії, сприяє інтеграції нашого національного мистецтва у європейське культурне середовище та формує позитивний імідж України у світі.

….та чого це я про сумне

вже третій день

повні берці піску

і запах хвої вранці

запах перемоги

колись ця війна

закінчиться

Поділитись

Новини по темі: