26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • "Азовсталь. Світло переможе". У Житомирі презентували фотовиставку "азовця" Дмитра Козацького

"Азовсталь. Світло переможе". У Житомирі презентували фотовиставку "азовця" Дмитра Козацького

  • Фото: Дмитро Козацький на зруйнованому заводі Азовсталь
  • 19 липня, 2022 14:49

У Житомирі презентували фотовиставку "Азовсталь. Світло переможе" азовця з Малина Дмитра "Ореста" Козацького.

Виставка наразі експонується на четвертому поверсі Водонапірної вежі. В експозиції – 29 світлин, які азовець Дмитро Козацький зробив у підземеллях металургійного заводу "Азовсталь", коли завод штурмували війська РФ, передає "Суспільне Житомир".

Нині автор світлин разом з побратимами перебуває у російському полоні.

Виставку до Житомира привіз рівненський фотограф Олександр Харват.

"В травні, коли наших маріупольських захисників забирали у полон, я був у Празі з іншою благодійною виставкою українських фотографів. Тоді я отримав електронного листа, де йшлося про те, що відкрито доступ до світлин, зроблених Дмитром Козацьким. Я завантажив ці світлини – переглянув їх і зрозумів, що треба їх показувати. Дмитро Козацький – він ваш земляк. З Малина. Але він прив'язаний до Рівненщини тим, що він є студентом Національного університету "Острозька академія", – розповів фотограф.

Такі виставки потрібні, адже на наших очах формується новий героїчний образ українця, каже співорганізатор виставки "Азовсталь. Світло переможе" у Житомирі Ігор Шурпан.

Переглянути експозицію зі світлинами Дмитра Козацького у Водонапірній вежі можна буде до 20 липня – далі виставка помандрує до Навколокультурного простору. Там виставку презентують у повному обсязі, оскільки у Водонапірній вежі показали лише частину простору. Далі експозицію перенесуть на пішохідну вулицю Михайлівську.

Після цього виставка їздитиме по всій Житомирщині і обов'язково, кажуть організатори, побуває у Малині – рідному місті Дмитра Козацького.

Поділитись

Новини по темі: