20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Атмосфера військових буднів: у Житомирі відкрили виставку фотографій з фронту

Атмосфера військових буднів: у Житомирі відкрили виставку фотографій з фронту

  • 13 жовтня, 2021 8:56
У Житомирі в бібліотеці імені Ольжича відкрили виставку світлин художника Дмитра Гапчинського, який у 2015 році добровільно пішов воювати в зону АТО.

На виставку з сотні фотографій відібрали 40, які найбільше передають атмосферу військових буднів, інформує "Суспільне".
 

"Коли я побачив у Facebook ці фотографії – мені кольнуло серце, – каже Ігор Шурпан, організатор виставки. – В них є певна аура, певний романтизм, настрій. Вони всі створені на телефон і це особистий погляд художника на військові події".




Дмитро Гапчинський розповідає, що різноманітні моменти військових буднів він фотографував на мобільний телефон. За рік чоловік зробив понад 500 фотографій.
 

"Для мене, як для цивільної людини, все було цікаво. Я фіксував для себе насамперед, щоб була пам’ять. Як художник я бачив щось інше – світло, дим. Все, що може приваблювати митця. Тут стиль – фіксація моментів", – сказав Дмитро Гапчинський.


Фото: Суспільне


Найбільшу цінність для митця мають фотографії, які зробили його друзі.
 

"Найближчі моєму серцю світлини – мого товариша Андрія, якого, на жаль, немає вже серед живих. Тільки фото і залишилися на згадку. Я весь час в АТО був поруч з ним, тяжко сприймається втрата", – розповів Дмитро.


Фотографії відображають побут військових. Художник каже, що не сподівався на те, що його особисте бачення цих моментів зацікавить інших людей.
 
Поділитись

Новини по темі: