28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Фестиваль дерунів повертається! Масштабне свято відбудеться у Коростені 4 вересня

Фестиваль дерунів повертається! Масштабне свято відбудеться у Коростені 4 вересня

  • 6 серпня, 2021 8:58
Після річної перерви у Коростені відбудеться відомий на всю країну Фестиваль дерунів. Свято планують провести в Древлянському парку 4 вересня. Про це повідомляється на сайті Коростенської міської ради.

Традиційно фестиваль проводився у другу суботу вересня, але цього року організатори вирішили зробити його трохи раніше через невтішні прогнози карантинних обмежень, передає "Суспільне".
 

"Фестиваль дерунів проходитиме втринадцяте, а тому вирішили через таку магічну цифру (13 – ред.) додати щось таємниче в комплекс фестивальних заходів, – каже Наталія Чижевська, заступниця Коростенського міського голови. – Головна мета – підняти людям настрій, адже гаслом фестивалю є: "Гарний настрій сприяє гарному здоров'ю".


Цього року вперше фестиваль проводитимуть у складі новоствореної об'єднаної територіальної громади, яка є однією з найбільших в Україні.
 

"Зараз ведуться перемовини зі спонсорами, від яких залежить бюджет проведення фестивалю, – каже Наталія Чижевська. – Все ж усі традиційні заходи залишаються: майстер-класи, виставки, виступи творчих колективів, Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Грай, гармонь!". Можна буде продегустувати різні сорти і варіанти дерунів та шляхом голосування обрати переможця найсмачнішого деруна року".


В меню фестивалю: поліські страви; деруни українські, заморські і з викрутасами; майстер-клас з приготування дерунів від коростенського мера, а також дегустації інших страв і напоїв.
 

"Фестиваль знову порадує жителів громади і гостей міста смачними дерунами та древлянскою гостинністю", – зазначила заступниця мера Коростеня.


Нагадаємо, в 2020 році через пандемію COVID-19 фестиваль не проводився.
Поділитись

Новини по темі: