25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Житомирі відомий ізраїльський художник навчав дітей створювати картини без пензлів і фарб. ФОТО

У Житомирі відомий ізраїльський художник навчав дітей створювати картини без пензлів і фарб. ФОТО

  • 11 грудня, 2020 8:43
Відомий ізраїльський художник-ілюстратор Ханох Півен 10 грудня приїхав до Житомира. Митець провів в нашому місті декілька майстер-класів зі створення картин з повсякденних матеріалів.

Художник відвідав Центр творчості дітей та молоді та Школу супергероїв (знаходиться у дитячій лікарні) і показав діткам, що ґудзики, лампочки, прищіпки, булавки, дитячі іграшки, нитки та інші предмети гарно підходять для створення картин, і головне тут – не вміння малювати, а фантазія. 

Ханох Півен такі картини створює понад 30 років, надаючи предметам повсякденного вжитку нового сенсу. Художник закінчив академію мистецтв в Єрусалимі "Бецалель", працює в техніці колажу в поєднанні з малюнком.
 


За словами Півена, таке незвичайне мистецтво допомагає в часи пандемії подолати тривогу та стрес, контролювати свої емоції.
 

"Мистецтво для мене – це створення власного закритого простору. Створюючи мистецтво,  ми закриваємося від зовнішнього світу, і це для мене – найважливіше. Взяти дощечку і щось на ній створити… Таке мистецтво дає можливість дитині контролювати емоції та бути володарем становища, особливо зараз, в часи пандемії, коли діти прив’язані до своїх домівок", – каже Ханок Півен.


Художник-ілюстратор відзначений багатьма нагородами. У своїх творчих майстернях він залучає людей до досвіду несподіваних відкриттів, допомагаючи справлятися із тривогою.



















Поділитись

Новини по темі: