29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Десятки мільйонів з COVID-фонду відправлять на зйомку серіалів – рішення уряду

Десятки мільйонів з COVID-фонду відправлять на зйомку серіалів – рішення уряду

  • 29 жовтня, 2020 14:57
Український уряд дозволив витрачати на окремі етапи виробництва патріотичних серіалів гроші з Фонду боротьби з COVID-19.

Про це повідомили в прес-службі Мінкультури та інформаційної політики, інформує УНІАН.
 

"Це дозволить більш ефективно використовувати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту і підтримку кіногалузі в умовах коронакризи", – розповіли в Мінкульті.


У попередній постанові Кабміну зазначалося, що грошові кошти мають бути використані на зйомки серіалів до кінця нинішнього року.

"Тому виникла необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво всього телевізійного серіалу, але і для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)", – пояснили в Мінкульті.
 

Хронологія подій


3 квітня 2020 року Верховна Рада прийняла зміни до Закону про держбюджет на 2020 рік, згідно з якими був створений спецфонд по боротьбі з коронавірусом обсягом 64,7 млрд грн. Більш ніж половину коштів цього фонду було направлено на ремонт доріг.

Як раніше повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, у проекті Державного бюджету на 2021 рік не передбачена окрема стаття на фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Станом на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн з 66 млрд грн, що становить 52% від загальної суми.

Поділитись

Новини по темі: