29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Житомирі продовжується ремонт будівлі, куди переїде музей природи і мамонт. ФОТО

У Житомирі продовжується ремонт будівлі, куди переїде музей природи і мамонт. ФОТО

  • 4 червня, 2020 16:58
На ремонтно-реставраційні роботи будівлі Магістрату у середмісті Житомира з обласного бюджету виділено 5,5 млн грн. 4 червня голова облради Володимир Ширма відвідав будівлю і оглянув, як проводяться ремонтні роботи.

Відомо, що в приміщенні буде розташовано Музей історії та природи. Там же буде знаходитись і всім відомий скелет мамонта.
 

«На жаль, карантин вніс свої корективи, але в будь-якому разі цей об’єкт буде завершено і, нарешті, експонати з фондосховища займуть своє місце в кращих експозиціях музею. Не втомлююсь повторювати, що будівля Магістрату має стати візитівкою міста Житомир», - сказав очільник обласної ради.


На даний момент у будівлі вже проведено такі роботи: укріплені фундаменти, замінено перекриття між поверхами з дерев’яного на бетонне, всередині будівлі підготовлені стіни до оздоблювальних внутрішніх робіт, проводиться монтаж вентиляційної системи, встановлено індивідуальний тепловий пульт.

«Вентиляційна система, яка встановлюється в приміщені Магістрату – професійна. Аналогічних вентиляційних систем в інших українських музеях немає», – поділився деталями директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

Нагадаємо, двоповерховому будинку Магістрату вже більше 200 років, і він є пам'яткою архітектури. Будували його як адміністративну будівлю, в якому засідав градоначальник Житомира і його управління. Будівля пережила дві війни і революцію, деякий час в приміщенні працювали м'ясні павільйони і тільки за часів незалежності приміщення де-факто перейшло в розпорядження обласного краєзнавчого музею.



















Поділитись

Новини по темі: