25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Житомирі презентували раніше невідомі роботи художника Максименка

У Житомирі презентували раніше невідомі роботи художника Максименка

  • 6 грудня, 2019 8:58
У Житомирі презентували невідомі картини відомого українського живописця Миколи Максименка. Презентація полотен живописця відбулася у Житомирському краєзнавчому музеї. 

Підготувала та провела презентацію вдова художника Валентина Забродська. Участь у заході взяли журналісти, мистецтвознавці, друзі Максименка, його учні, а також творча інтелігенція, передає УНІАН.

Забродська розповіла, що представлені сьогодні картини Максименка до сьогодні невідомі і знайдені вони були випадково у творчій майстерні живописця вже після його смерті. Мова йде про пейзажі, натюрморти, портрети, які раніше ще не експонувалися і сьогодні їх виставлено вперше.

Микола Максименко – український живописець, народний художник України, лауреат Шевченківської премії за серію пейзажів «Україно моя» в 1992 році. Входить в десятку відомих постатей сучасності, які народилися на Житомирщині. Художник був майстром у таких жанрах, як пейзаж, портрет та натюрморт. За свої картини він отримав світове визнання. Роботи художника представлені у більш ніж 30 музеях України і світу. Живописець кожні п’ять років змінював манеру письма і писав картини тільки з натури. Максименко помер 11 вересня 2016 року у Житомирі.
Поділитись

Новини по темі: