29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирський хор «Струмочок» привіз з міжнародного фестивалю найвищі нагороди. ФОТО

Житомирський хор «Струмочок» привіз з міжнародного фестивалю найвищі нагороди. ФОТО

  • 12 липня, 2019 15:35
Старший склад Народного художнього колективу хорової студії «Струмочок» з міста Житомира взяв участь у Міжнародному хоровому конкурсі «Musika Orbis 2019».

В конкурсі взяли участь хори з США, Канади, Словакії, Словенії, Чехії та України. Хористи із Житомира змагалися в двох номінаціях: «Духовна музика» і «Фольклор». В обох заявлених номінаціях «Струмочок» виборов перемогу.

«Компетентні члени журі, серед яких були відомі музиканти, хормейстера з різних країн світу, одноголосно визнали український хор «Струмочок» із Житомира, найкращим колективом конкурсу та вручили юним хористам Гран Прі», - інформує Житомирська міськрада.

Хоровий конкурс проходив в найкращих концертних залах Праги.
 

«Участь «Струмочка» у Міжнародних конкурсах, які проходять у Європі, надає можливість дітям познайомитися з культурою інших країн та представити  свою культуру, презентувати свої творчі здобутки та надбання», - вважає керівник  хорової студії «Струмочок» Олена Ващишина.


Музикантами і організаторами конкурсу була відзначена висока професійна майстерність, культура звука, цікавий репертуар та самобутність колективу із Житомира. Глядачів і членів журі особливо вразило поєднання хореографії та співу в фольклорних творах.







Поділитись

Новини по темі: