16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Коміки з Житомира стали головними героями нового скетчкому «Бюджетники». ФОТО

Коміки з Житомира стали головними героями нового скетчкому «Бюджетники». ФОТО

  • 29 травня, 2019 11:34
Суспільний мовник знімає власний розважальний скетчком "Бюджетники". Проект складатиметься з невеликих комедійних історій про людей, які щодня стикаються з особливостями функціонування сучасних українських бюджетних установ.

Як інформує UA: ПЕРШИЙ, головні ролі в скетчкомі зіграють відомі комедійні актори команди "30+" із Житомира: Дмитро Сліпаченко, Вадим Новіцький та Іван Кухарчук.

За допомогою гіперболізації й гумору творча команда проекту звертає увагу глядача на "совковість" нашої системи й те, що вона потребує змін не лише у владі, а й у ставленні кожного українця.
 

"У нашій країні ніби відбуваються зміни, але на практиці вони не працюють. От, наприклад, нині в Україні діє система електронної реєстрації до лікаря, проте коли ми до нього приходимо, то знову-таки бачимо величезну чергу, і нововведення не дуже щось змінили, усе залишилося, як і раніше. Це такі деталі, які ми зазвичай не помічаємо або до яких ставимося як до належного, бо ми вже звикли до цього, — коментує виконавчий продюсер просвітницького напряму Суспільного та головний режисер-постановник проекту "Бюджетники" Володимир Ладижець. — А коли ти бачиш себе збоку, бачиш ті самі ситуації, у які потрапляєш щодня, то це змушує замислитися: "Та я ж такий самий! Чому я так роблю? Може, треба змінитися?" Ми хочемо, щоб наша країна змінювалася на краще. Але ми хочемо вносити ці зміни за допомогою гумору".


Під час знімання скетчкому творча група намагалася відтворювати ситуації й знаходити локації, які були б максимально наближені до реальності. На думку головного режисера-постановника проекту, вони робили це спеціально для того, щоб під час перегляду глядача нічого не бентежило й не відволікало.

"Людина має вмикати телевізор і на екрані бачити те, що вона бачить щодня навколо себе. І саме в цих простих локаціях розкривається простий гумор, який зрозумілий кожному. Тут немає вигаданих ситуацій, які зазвичай навіюють своєму глядачеві інші канали. "Бюджетники" — це про людей, таких як ми з вами", — говорить Володимир Ладижець.

Прем’єра нового розважального скетчкому "Бюджетники" відбудеться уже цієї неділі на телеканалі UA: ПЕРШИЙ о 15:25.







Поділитись

Новини по темі: