24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Масниця 2019: коли та де в Житомирі відсвяткують проводи зими

  • 22 лютого, 2019 13:00
  • 1
Члени виконавчого комітету міської ради під час засідання 22 лютого погодили программу святкування народних гулянь «Залицяння до Весни» у Житомирі. Свято відбудеться 10 березня у міському Гідропарку.
 

«З метою сприяння розвитку народної творчості та національних обрядових традицій планується проведення 10 березня традиційні народні гуляння «Залицяння до весни» на території Гідропарку. Програма передбачає роботу декількох локацій на території парку», - зауважила начальник управління культури Ніна Рябенко.


На Святі проводів Зими і зустрічі Весни на мешканців та гостей міста чекають народні гуляння, святковий ярмарок, виставка робіт народних майстрів, частування млинцями та пирогами, польова кухня - козацький куліш, козацькі розваги для дорослих, розважальна програма для дітей, виступ гурту «Чіп», вітання від ансамблю «Родослав» та відтворення звичаїв масного тижня. Не обійдеться свято вже без традиційного спалення опудала Зими.

«Запрошуємо всіх приєднатися до Свята проводів Зими і зустрічі Весни, 10 березня з 10:00 до 19:00 у Гідропарку. Зустрічаймо весну разом!», - закликають у міській раді.

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

22 лютого, 2019 20:33:28

Ой, як же гарно цього року замаскували рускій народний празнік маслєніцу)) Щоб Градовський не здогадався))