23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Українські зірки знялися для абетки мови жестів – фотографії показали на виставці у Житомирі

Українські зірки знялися для абетки мови жестів – фотографії показали на виставці у Житомирі

  • 22 листопада, 2018 17:44
  • 1
Сьогодні, 22 листопада, в кінотеатрі «Жовтень» презентували унікальну виставку «Коли тиша заговорила», яка покликана звернути увагу на проблему нечуючих людей і тих, хто втрачає слух, - а це понад мільйон українців.

Як розповіли «Журналу Житомира» в міській раді, у рамках виставки «Коли тиша заговорила» представили проект «Зіркова Абетка. 

У створенні «Зіркової абетки» участь взяли 33 відомі українці, серед яких Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, Onuka, Катя Осадча, Ольга Фреймут, Юрій Горбунов, Наталія Могилевська, Андрій Хливнюк, Олександр Шовковський та інші. Учасники фотопроекту показали всі літери жестової мови, якою в нашій країні говорять понад 223 тисячі українці.
 

«Абетка жестової мови створена для людей з ідеальним слухом. Вона створена, щоб навчити їх бути чуйними. Вона має з’явитися у кожній школі, щоб стати для наших дітей уроком інклюзії на шляху до толерантного суспільства. В той же час наш проект має на меті зробити так, щоб люди з порушенням слуху стали сміливішими, щоб вони перестали соромитися», – зазначила Лариса Пишна, засновниця благодійного фонду «Відчуй», який є організатором виставки.


Виставка триватиме в Житомирі з 22 по 29 листопада в кінотеатрі «Жовтень» (Майдан Корольова, 14) з 10:00 до 18:00.















Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

22 листопада, 2018 17:57:46

Найзірковіша зірка - Настя Камєнскіх)