29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Кращі ковалі області показали свої роботи жителям Житомира. ФОТО

Кращі ковалі області показали свої роботи жителям Житомира. ФОТО

  • 4 квітня, 2011 12:52
У неділю 3 квітня майстри ковальського ремесла з усієї області привезли до Житомира свої найкращі роботи, щоб представити на огляд городян.

Але не тільки ковані вироби можна було побачити на виставці, що проходила протягом усього дня. Ковальська весна дозволила мешканцям та гостям міста ознайомитися з процесом виробництва залізних речей - справжніх витворів мистецтва.

- Таким чином ми можемо подарувати місту свято. Ковальським молотками і маленькими вогнищами хочемо запалити вогонь в серцях людей і закликати весну, - зазначила організатор акції «Ковальська весна» Наталія Іванова.

За словами Іванової, цей захід - лише маленька репетиція, адже влітку в Житомирі відбудеться II Всеукраїнський фестиваль ковальського мистецтва.

У цей день, житомиряни відчули дух ковальського молота і побачили старовинні українські кузні. Але крім цього, всі присутні мали можливість стати свідками справжніх лицарських турнірів. Це також були тренування історичного бою.

- Великий лицарський турнір буде проходити під селом Левків з 29 квітня по 02 травня. У змаганнях візьмуть участь представники не тільки всієї України, а й Росії та Молдови, - додав Святослав Антонюк, голова військово-історичного клубу.


кузнецы в Житомире



http://zt-rada.gov.ua/data/files/SAM_6015.JPG




кузнецы в Житомире




кузнецы в Житомире



кузнецы в Житомире


кузнецы в Житомире



кузнецы в Житомире

Поділитись

Новини по темі: