19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирський Музей природи перенесуть до будівлі кінотеатру «Космос»

Житомирський Музей природи перенесуть до будівлі кінотеатру «Космос»

  • 21 березня, 2011 19:35
Житомирський Музей природи планують перенести з Хрестовоздвиженської церкви в будівлю кінотеатру «Космос» на Польовій.

Сьогодні в Житомирі вирішувалася доля Хрестовоздвиженського храму, в якому впродовж десятиліть розміщується Музей природи.

Повернути церкву парафіянам вимагають як служителі Української православної церкви Київського Патріархату, так і Московського Патріархату. Вони сьогодні вийшли на мітинг під стіни обласної ради, де засідала профільна комісія, яка і повинна вирішити: бути храму чинним або залишатися музеєм природи.

До мітингувальників вийшов поспілкуватися депутат облради, член згаданої комісії, Руслан Годований. Він закликав прихожан прибрати політичні гасла і виважено сприймати ситуацію.

 - На мою думку, - сказав Годований, - комісія сьогодні прийняла виважене рішення. Ми звернемося до мера щоб він сприяв тимчасовому перенесенню Музею природи в кінотеатр «Космос». А питання передачі будівлі Хрестовоздвиженського Храму парафіянам і відновлення богослужіння вимагає часу і додаткового обговорення. У будь-якому випадку ситуація повинна вирішуватися спокійно, без жодних політичних чи провокаційних підтекстів.
Поділитись

Новини по темі: