20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Ліна Костенко привезе у Житомир «Записки українського самашедшего»

Ліна Костенко привезе у Житомир «Записки українського самашедшего»

  • 17 січня, 2011 8:59
Особисто зустрітися із Ліною Костенко, живим класиком української літератури житомиряни зможуть у неділю, 23 січня. В облмуздрамтеатрі вона презентуватиме свою нову книгу «Записки українського самашедшего», яку видала вперше за 20 років мовчання. Крім того, до того ж її перший твір у прозі.
У романі йдеться про сучасного комп'ютерного програміста, який на фоні особистої драми прискіпливо, глибоко і хворобливо сканує всі "вивихи" нашого глобалізованого часу. Прагне подолати комунікативне провалля між чоловіком і жінкою, між сім'єю і професією, між Україною і світом.
Житомир потрапив до числа 8-ми міст, у яких 80-річна письменниця особисто презентуватиме книгу.

Дата: 23 січня
Час: 14.00
Місце: Житомирський облуздрамтеатр ім. І Кочерги
Квитки в касі театру та книгарні "Книгоманія".

Телефон для довідок: 422-539, 473-388, 097 648 73 18

Довідка:
Ліна Костенко - українська письменниця-«шістдесятниця», поетеса. 
Написала збірки віршів «Проміння землі», «Вітрила», «Сад нетанучих скульптур» та «Бузиновий цар». Також є автором, зокрема, книжок «Над берегами вічної ріки», «Неповторність», роману «Маруся Чурай» (за який відзначена Шевченківської премією). Живе та працює в Києві. Почесний професор Національного університету «Києво-Могилянська академія».
На початку 2011 року у видавництві «Либідь» планують вихід поетичної збірки Лыни Костенко «Ріка Геракліта», куди ввійшли раніше написані вірші та 50 нових поезій. Ще запланована до видання монографія про Ліну Костенко «Є поети для епох» авторства Івана Дзюби.

Оксана Трокоз, "Журнал Житомира"

Поділитись

Новини по темі: