24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Завтра Житомирський Музей Космонавтики проведе День відкритих дверей

Завтра Житомирський Музей Космонавтики проведе День відкритих дверей

  • 11 січня, 2011 16:13
Завтра в середу, 12 січня, в день народження Сергія Павловича Корольова в житомирському Музеї Космонавтики вже традиційно відбудеться День відкритих дверей.

Як стало відомо «Журналу Житомира», в рамках святкування річниці нашого видатного земляка, о 10:00 будуть покладені квіти до пам'ятника Сергію Корольову, з участю керівництва міста Житомира, області, науковців та громадськості.

Музей космонавтики імені С. П. Корольова в Житомирі - це місце, де знаходять для себе щось цікаве і дорослі і малі, куди неодмінно приводять своїх гостей житомиряни. Сюди приходять діти, щоб поринути у світ космічної казки, не забувають сюди дорогу і їх батьки, і люди старших поколінь.

Пишаючись своїм музеєм, житомиряни вбачають космічну закономірність у тому, що саме в їхньому місті на початку століття, в 1907 році народився майбутній основоположник практичної космонавтики Сергій Корольов. Саме в Житомирі в 1970 році було відкрито меморіальний будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова. І музей цей став улюбленим дітищем житомирян, прикрасою і гордістю міста і області.

Нагадаємо, Сергій Корольов народився 12 січня 1907 року в місті Житомир, в сім'ї викладача Житомирської чоловічої гімназії. У Житомирі сім'я Корольових проживала два роки і в 1908 році переїхала до Києва. Сергій Павлович Корольов помер 14 січня 1966 року. Похований на Червоній площі в Москві.

За життя Корольов був удостоєний багатьох почесних звань і урядових нагород. Не забутий і після смерті. Ім'я Корольова носять вулиці й заводи, школи і кораблі, вченому встановлено пам'ятники. Центральний майдан та одна з вулиць Житомира названа ім'ям С. П. Корольова, у місті створено меморіальний будинок-музей вченого, який входить до складу Житомирського музею космонавтики ім.С.П.Корольова, на центральній площі міста встановлено пам'ятник, а кращим студентам вищих навчальних закладів Житомира встановлено стипендію ім. С. П. Корольова.
Поділитись

Новини по темі: