26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирщина може стати помітним туристичним краєм і в період економічної кризи

Житомирщина може стати помітним туристичним краєм і в період економічної кризи

  • 14 грудня, 2008 15:17
Про це було наголошено під час другої міжнародної науково - практичної конференції з питань розвитку українського туризму та наближення його до регіонів, пише М. Синьогуб

Відзначалося, що Житомирщина має унікальні можливості і є вже певні напрацювання для розвитку системного туризму у багатьох районах, зокрема було позитивно відзначено плідні напрацювання туристів із Володарсько - Волинського району, а такі можливості є і в Житомирі, і в усіх районах області.

Володимир Матюшенко - керівник центру науково-економічної інформації: -„Звичайно, ми є можливості в нашій області для розвитку туризму. Це і багато природних ландшафтів, йдеться про Овруцький кряж, про культові споруди, вони унікальні і привабливі, і про інші об’єкти туристичної зацікавленості”.

Це вже вдруге проводиться така конференція в нашій області і викликано це тим, що Житомирська філія Київського інституту бізнесу та технологій долучилася до багатьох проектів розвитку туризму, зацікавленість в цьому проявляє і місцева влада.

Ірина Саух - директор Житомирської філії Київського інституту бізнесу та технологій:-„Ми також по закінченню конференції відвідаємо елітну туристичну базу в одному із районів області і ще раз переконаємося в тому, що Житомирщина приваблива для розвитку туристичної індустрії”.

Зацікавлення у проведенні такої наукової конференції виявили чимало підприємств та організацій з розвитку туризму, приїхали відомі науковці з питань стратегії та національних особливостей української туристичної перспективи.

Олена Романенко - ректор Київського інституту бізнесу та технологій:-„Мені здається, що регіональна політика привабливості своїх регіонів повинна переходити від Києва і до таких міст та областей як Житомирська, які в цьому плані матимуть успіх та перспективу”.

Наукові напрацювання стануть в нагоді для влади, для здійснення та вироблення планів соціально - економічного розвитку.
Поділитись

Новини по темі: