20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Фестиваль польської колядки відбувся на Житомирщині

  • 10 грудня, 2008 11:55
ІІІ Фестиваль польської колядки на Житомирщині відбувся в старовинному місті Коростені.

Передноворічно-різдвяне дійство співпало цьогоріч із 10-літнім ювілеєм з часу створення Спілки поляків України в Коростені. Увесь цей час громадську організацію незмінно очолює пані Ванда Лясковська, яка в цьому році отримала нагороду від польського уряду - заслужений діяч культури Польщі. На свято завітали Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Томаш Янік і офіційна делегація з польського міста Красніка (Люблінське воєводство), який є побратимом Коростеня.

"Дійство, влаштоване артистами, насправді створило атмосферу свята Різдва Христового. Це справжній феномен, що на Житомирщині вдалося зберегти цю польськість, пронести її через декілька поколінь і передати наймолодшим", - наголосив Томаш Янік, подякувавши найстаршим представникам польської громади за те, що їм вдалося зберегти цю автентичність. На його думку, це підкреслює той факт, що в незалежній Україні поляки можуть вільно зберігати свою культуру і традиції та відчувати себе повноцінними жителями тих громад, на території яких вони проживають.

У концертній програмі взяли участь відомі в області виконавці - камерний ансамбль імені Ігнація Фелікса Добжинського та народний вокальний гурт "Поліські соколи". Театралізоване музичне дійство "Іде коляда, польська коляда" представив дитячий колектив "Мрія", який діє при Спілці поляків України в Коростені. Навчив діточок говорити польською мовою та колядувати вчитель-волонтер з Польщі, який вже два роки працює в Коростені, Роберт Цвік.

Захід організований Спілкою поляків України в Житомирській області спільно з Коростенською міською радою.
Поділитись

Новини по темі: