19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Росіяни визнали, що українське кіно дивляться більше

  • 11 серпня, 2008 14:17

Російський журнал Кінобізнес сьогодні обнародував дані, згідно яким в липні в Україні зафіксовано рекордне зростання надходжень від кінопрокату, - на 16% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Загальна сума надходжень від кінопрокату за чотири уїкенда липня цього року в Україні склала $4 280 000, що на $1 163 000 або на 16% більше, ніж за липень минулого року, відзначає УНІАН з посиланням на Кінобізнес сьогодні.
 
Лідерами прокату в Україні в липні стали фільми Хенкок ($1, 365 млн.), WALL-E ($1, 224 млн.), Хеллбой-2: Золота армія ($1 млн.).
 
Раніше деякі кінопрокатники повідомляли про нібито зниження грошових надходжень після грудневого рішення Конституційного Суду України про обов'язковий переклад (субтитруванні, озвучування) всіх іноземних фільмів українською мовою.
 
В той же час, згідно даним Міжнародної асоціації виробників і дистриб'юторів фільмів Motion Picture Association (MPA), надходження від кінопрокату в Україні за січень - червень 2008 року збільшилися на 6,3 млн. грн. або на 4% - до 151,5 млн. грн.
 
Нагадаємо, згідно з результатами опиту, проведеного First Movies International за замовленням Sony і Disney, тільки 11% опитаних  українців  висловилися проти збільшення кількості фільмів, що дублюються на український язык.19% респондентів заявили про необхідність збільшення кількості фільмів, які дублюються по-українськи, ще 24% респондентів підтримують цю ідею, 30% опитаних відносяться до цього нейтрально.
Поділитись

Новини по темі: